Nej det heter inte permision, det heter tjänstledigt.

Tänk va mkt bättre det känns att säga tjänstledigt å inte permis :P är ledig från jobbet, inte lumpen utan jobbet? :P sjukt wierd känns det kan jag säga, känns som en permsion  but it isnt :P tror jag har visat poängen! är hemma ohyesohyes! så jävla skönt, tagit några öl efter en vecka på gardet och mår som en kung :) tillbaka på söndag igen och nej jag har ingen ångest den här gången, det känns helt okej att åka tillbaka på söndag, jag saknar det lite to be honest.

I helgen blir det iaf lite bärs, catcha upp med grabbarna hemma sen är det M/Ä på och vakta drottningholm nästa vecka!


inte att förglömma ladies and gentlemen är att jag har bestält en gaalen kamera i veckan, så förhoppningsvis kommer den under nästa vecka så då blir sidan lite mera färgglad ;D


Fujilm Finepix 12.0 Megapixel, kan bli gaalna kort aaayeeah!

take it slow and let the good times roll ;)

Livgardist Bäcktröm Private First Class Soldier

idag hade vi skjutprovet å de gick ju som smort, smekte sönder tavlorna totalt :D Problemet var bara att ta sig till skjutbanan, hade sån otrolig träningsvärk, har knappt kunnat gå i trappor eller göra någonting som gör att man måste röra på benen :P
vi har fått våra placeringar på slotten och i första hand ska jag vara patrull! det é sjukt nice! det är då man får vara med när det hettar till ;)

sammanfattningsvis denna veckan. Första dagen var lumpenstyle rakt av, hämta ut grejjor osv, men ändå en annan atmosfär eftersom man den här gången åkte in helt frivilligt :P sen var befälen mer som kollegor, om det ändå finns ett å annat befäl som behandlar en som en jävla skithög ändå så, men tänker man PENGAR PENGAR så är det ändå trivsamt, bor med 10 grabbar till i logementet, alla är gamla dudes utom en kille från umeå som också har kommit in i gänget ;)

nu vill jag se OASIS, 4:e Juni på Heaton Park i Manchester! KOMMER BLI GAAAALET:P SMEKA SKITEN UR GLOBEN, hörde att tugget va sisådär igår :/

imorgon kommer jag hem till byn iaf! det blir full rulle ;D

Gingerkid goes wild :D

den här dagen har gått galet snabbt, det mesta vi har gjort är att vi har haft egen tid att putsa våra paradgrejjer åså, sen plockade vi ut Ak5orna och sköt in siktena. Vi har hållt igång galet också, igår lirade vi fotboll i 3 timmar sen idag blev de fotboll å gym, skönt att grabbarna också är taggade på att hålla igång det är sjukt nice :P

Mischa blev gaaaalen blondie idag, han ville att ja skulle färga men nu lyser han som en jävla lampa istället :P älskar grabbarna här. det är precis som back in the days i lumpen, fast vi har det så sjukt mkt bättre, ingen ångest alls för att kliva upp imorgon, det är helt klart bättre tugg och skönare att umgås när man känner att det vi gör är mer värt :)

nu blir det söööve och ladda för imorgon, vi ska göra skjutprov å massa mer grejjer, sen blir de träna som en rööv :P Beach 09 åååååyeaaaah!!!

Andra dagen på gardet och detta kan bli bra

har fina nyheter mina kära läsare :D Vi kommer dra ihop  ** *** kr i månaden! gaaalet bra. inte nog med det har jag 2 jobb till hemma i hofors som jag kommer kunna ha kvar varav ett alla känner till, nämligen hagaskolan ;) jag kommer va ledig så galet mkt så det är perfekt att kunna ha fler jobb och lägga pengarna på hög ;)

idag som en helt "vanlig" dag på jobbet så har vi haft det galet chill, förutom att militären i sig är ganska psykiskt påfrestande så har vi det ganska bra som anställda, schysst mat, mkt tid för att fixa och dona, vi hade inte alls så mkt exercis som jag trodde (exercis = högvaktsträning) vi kan det galet bra så det är sjukt nice!

imorgon ska vi ha lite teoriprov och ha skjutprov, inte varje dag man får skjuta och tjäna pengar!  inte nog me de har alla fått en högre grad, reeeeespect! så kan alla lumpare ta sig ;P

well, de jag försöker säga är att ja trivs, så jävla sköna grabbar från the old days ;)

5:E PLUTON!

första dagen på 6:e komp

idag körde vi igång. Hämtade ut våra grejjer! jävligt roligt att träffa alla gamla lumpargrabbar :) VI HAR FÅTT ETT SJUKT GALET JÄVLA BRA SCHEMA, ni fattar inte :P Jag kommer förmodligen kunna fortsätta jobba på haga nu också ;)
det här kan bli riktigt nice, är sjukt less på militären, men what the fuck det kommer bli gaaaalet mkt pengar!!d
det märks att befälen inte behandlar oss som sluskar nu också utan att dom faktiskt ser oss som människor för en gångs skull!

kommer hem i helgen å då blir de feeeest :P

hej igen Livgardet

Nu är jag framme. ligger i logementet. inge gnäll
imorgon kör vi.

godnatt

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig

Den här helgen har varit, hmmm..mjaaa. Lite annorlunda skulle jag säga, ganska mkt fest, ganska mycket tjaffs och sånt. men det kan ju inte alltid bli som man tänkt sig. I fredags drog vi till Ekan och hängde där. Det var riktigt trevligt faktiskt. Sen på kvällen tror jag det blev lite för mkt av det goda vilket gjorde att allt kanske inte blev som planerat, ibland tänker man inte innan man pratar :/  vaknade upp med den värsta baksmällan jag haft sen sundsvall brann :S well well Igår blev det nästan samma sak, missförstånd gjorde att det bara sket sig helt enkelt och glömde jag säga att jag blev påkörd av en bil igår :O? dåren svängde in i mig så jag fick sidospegeln i magen, va är det med folk?

Well! Som ni vet så drar jag till estockholmo ikväll. MEN JAG KOMMER HEM REDAN PÅ FREDAG :) så okej ni blir inte av med mej så lätt. Nu ska jag packa å dona lite, kommer ta med mej trådlösa bredbandet så jag kan skriva under veckan! ring mig också det skulle jag inte säga nej till :)

Ses ikväll Livgardet, och vi ses i helgen :)

3 PINNAR INRYCK

nostalgin bara sprutar!!

den här dagen har jag spenderat med min kära vän Patrik, bjöd han på mat för tredje dagen i rad:P GOD IM GENEROUS! men va får man tillbaka då? jag vill tro på karma, men det vettefan asså! However, det är han som står för läsken i helgen;)
Har lyckats värva han till serieträsket! så nu har du en del att bita i big boooi ;P

Senare på kvällen drog vi hem till Fetto och lirade dota, riktigt kulkuligt!! men nu ska jag sova, imorgonbitti bär det av till skolan igen, lära ungarna så mkt det bara går innan jag slänger in handduken och ger mig in i nästa utmaning.

Slut.

Det här kan bli en tung helg

Det här blir den sista helgen i "det civila mörkret" sen är det tillbaks till Livgardet å börja hårdköra igen. Jag misstänker att det kan bli ganska mkt öl.. både imorgon och på lördag för att lätta på trycket lite. Jag vill tillägga att det här inte är ett lätt beslut att ta. Att åka till det för nuvarande nedfrusna helvetet är inget man gärna vill göra, men det blir säkert varmare där också. Säga hejdå till Hagaskolan (IGEN) kommer bli jobbigt:/ Att träffa gamla lumparpolare (IGEN) ska bli roligt:) Vad händer idag då? Jag tänkte ta tag i en massa saker, men kom på att jag faktiskt kunde skjuta upp det till imorgon så varför inte?

Kung Calle Gurra Aktersnurra

Har han inte en fantastisk utstrålning? Hans Majestät Konungen. men jag har valt att kalla honom Calle eftersom vi kommer hänga ända fram till i slutet på Mars. Å du Calle kom ihåg.. du kan känna dig trygg med mig. Jag kommer vakta dig med mitt liv.

Brainfreeze

imorse blev det väckning av mobben 07:00, vipps till jobbet. Kanske sista dagen på skolan innan jag åker till sthlm?
ska jag va ärlig känner jag mig lagom otaggad att åka dit. In i armén igen ger mig lite magsår, avlämingar, uppställningar, kängputs, vård AK5, Exercis, Stålboda skjutbana, Postramsor, Stålgrå, Båtmössa, Stridshinderbana, Matpoliserna (MP) Ångestsöndagar. Flagghalning, Flagghissning, Reveljlåten, Givakter, Lystring ställ, Manövrar, Omvisitationer, Städning. Griniga befäl.

FYYY FAN VA JAG LÄNGTAR :S 
listan kan göras lång, men va gör man inte för pengar?
Hoppas på att få jobba på Haga när jag är ledig också! hoppashoppashoppas. När man talar om ångest btw, måste komma på fler högskolor å söka:S GUD va stressigt det blir jag bryter ihop. Hur ska jag hinna med allt ja förstår inte.
ibland önskar man att andra kunde göra ens beslut. På tal om absolut ingenting så tänker jag kika runt lite på nätet, köpa mig en kamerarackare nu innan högvakten så ni får se lite :)

this world is something that we need, IMAGINE !

What a wonderful world yes indeed

operation läramigåkasnöbräda



igår kom Emma hit och vi hade en massa otroligt viktiga samtalsämnen vi bara var tvungen att prata om;)! ett exempel var Saker man kan hitta på när det är snö, jag som vanligt kunde inte hitta på en ända schysst koppling mellan snö och saker å göra men hon rabblade upp massor med roliga saker och en av dom roliga sakerna va snowboard! SÅ NU mina vänner ska jag lära mig åka snowboard, de är bestämt! SKASKASKA. Moa ska ha en lektion med mej här så fort som möjligt i Högbo! IM ON FUCK YEAH :D

Idag spenderade jag morgonen med Emma och självklart blev det jobb även idag! :) Efter det så har jag och Johan hängt här, eller ja hängt och hängt vi drog igång en film vid 3 tiden och han har sovit här sen dess ;) eller ja han sover fortfarande så :P men det kan han behöva the poor little thing <´3

Imorgon är det jobbajobbajobba


Underbar söndag leka bäst!

Eller snarare: "underbar söndag titta serier bäst" spenderade stora delar av min söndag hemma hos Fetto! Vi kollade igenom så jävla mkt how I met your mother att jag drömde om mammor inatt, de är inte okej! men nu har jag äntligen kollat igenom alla avsnitten så nu är jag med i matchen där också! ;) nästa avsnitt släpps idag!!

How I met your mother [CHECK]
Heroes [CHECK]

Riktigt skönt att vara ledig idag! känner att jag behövde det. Det har varit lite brist på sömn dom närmaste dagarna :P Men ja det är ju sånt man får ta! Imorgon är det iaf jobb igen :) Ska försöka pinna mig iväg å träna lite om en stund tänkte jag. Men först måste jag kolla på dom sista avsnitten av True Blood så jag har en till serie att bocka av ;P sen efter det är det dags för en gammal goding jag inte sett på länge!

KYLE XY


För er som inte har kollat på Kyle XY så ska jag säga att den serien var en av mina favoriter förut, har inte kollat igenom säsong 2 så jag ska inte säga så mkt men det jag kommer ihåg av säsong 2 var att den va grymt bra! Ska inte avslöja nånting men den är ganska fänglsande, den handlar om Kyle som blir upphittad av en familj, han minns ingenting om sig själv eller vad han kommer ifrån, i första avsnittet pratar han inte ens, men ju längre in i serien man kommer desto mer upptäcker man vilka förmågor han har, vad han kan göra! SJUKT BRA. Ska kolla lite nu tänkte jag!



TJIIING

Ett kärt återseende!

Igår var det lördag och lite fest :) Jag och Marcus började som vanligt med några öl och lite NHL09! Sen kom Johan och Karro förbi också! Vi hängde hos marcus ganska länge sen ringde stina å frågade om vi skulle titta över hos minja vilket vi också gjorde =) Kul å träffa Stina Josefin å Monika igen! sjukt längesen jag träffade dom och vi hade massa gamla skolminnen å prata om, man kan sitta hur länge somhelst å snacka om gamla minnen.

Jag saknar gymasietiden sjukt mkt nu när man tänker tillbaka på allt kul vi gjorde :P När jag och Josefin bråkade med varandra jämt! en gång gick det så långt så vi började kasta äpplen på varandra, riktig hatkärlek va de =) Jag och Joppe bråkade också jämt å de va så roligt haha :D Jag och Sjöberg kollade på Wallanderfilmer iställe för å plugga matte, å gud listan är lång :) VILL TILLBAKA

kvällen slutade iaf med att marcus bara försvann, kan ha haft med mängden öl å göra.. (vad vet jag?) jag vaknade iaf upp hemma och utan bakfylla det var det viktigaste av allt =) Idag har jag inte gjort något annat än å spelat PS3 och chillat, sjukt värt det efter en vecka på jobbet! nu ska det bli sjukt värt att sova, ska bara kolla på sista avsnittet på säsongen 3 av "How I met your mother"

Tjaoooo

Högvakten höger om! MARCH!

Natten blev lite längre än väntad:P Har sovit en timme idag och sen jobbat fram till ny typ men med rätt sällskap går det också ;). Är helt slut och de känns som ja har glidit runt som ett spöke hela dagen och inte fattat nånting.

Gud vilka dagar de här har varit, jag känner att världens drama håller på att byggas upp och att det kommer explodera snart:P Alla backstabbar varandra och beter sig som svin och jag står där vid sidan och vet inte vems parti jag ska ta, jag hatar att välja sida, de finns inget värre, själv mår jag faktiskt väldigt bra, hakoona matata inga bekymmer ni vet :) Nu Ska jag försöka sova nån timme så man vaknar till liv igen. Den här dagen har bara handlat om forskningsarbeten, så därför har jag en frågeställning till mig själv:




Steka?


Eller?


Arbeta?



Va tkr ni?

I wanna do bad things with you



TRUE BLOOD



Har snart kollat klart på How I met your mother så nu är de dags att avslöja nästa storsäljare. True Blood, 1 säsong har släppts än så länge å det är en galet bra serie :D Jag gillar redneckatmosfären så mkt ;) Cowboyhattar, texasdialekten å allt de där! ett + i kanten är ju att en svensk är med, ingen annan än Alexander Skarsgård! kolla in serien den är gaaaalen. Om vi återgår till verkligheten nu då. Tillbaka till mitt älskade jobb idag som jag älskar :P Trivs som fisken i vattnet. Hoppas på mktmktmkt jobb framöver! Imorgon är jag ledig, sova ut? AH! kan va :P
på tal om jobb ja! Nu börjar de snart bli dags att dra på sig M/90n igen. Bli militär igen. Tillbaka till Livgardet. Platsen som ger en så många ångestladdade minnen. Känns som mina dagar i Hofors är räknade nu..på både gott och ont

Jace Everett - Bad things (Introt till True Blood)

and I hear this calling still you don't seem so far at all

Wey! Uppe med tuppen imorse! det var vääääldigt längesen, har sovit ikapp alla sömnlösa nätter i lumpen nu kan jag garantera, dygnen har varit helt skruvade dom senaste veckorna, får tacka Haga att jag lyckas vända tillbaka det igen :P Så its bedtime like.. now:P Men först måste jag berätta lite om min dag, i fredags ringde rektorn på skolan och frågade om jag kunde vara med en timme på lärarnas planeringsdag, då snackar vi alltså ALLA lärare på både Haga och Petre, hon frågade mig om jag kunde berätta vad jag tyckte om min tid på Haga *vilket jag knappt minns ett dugg om nu* men jag gjorde så gott jag kunde. Jag skulle också berätta om hur jag hade det på Björkhaga och slutligen va jag tycker om att jobba på Haga och Petre, vad jag tycker lärarna borde tänka på osv, jag fick jävligt bra feedback efteråt och alla blev rätt nöjda tror jag :P Med tanke på att 2 lärare redan har ringt och vill att jag ska informera deras 9:or om allt jag tog upp med lärarna, så nu hugger dom mej å de är ja glad för :P Resterande delen av dagen, alltså 98% ungefär, har jag spenderad hemma hos marcus och hans ps3:a! tycker om den :) okej.. han också ;> Morten har även dödat mig på gymmet idag, men de gillar ja också ;D

sov gött!!!

I would walk 500 miles

helgen blev kanske som väntat. Lite öl åsånt =) Lillebrorsan fyllde 12, grattis big guy ;P Vi hängde hemma hos marcus mestadels och nötte NHL och sänkte en massa bärs, krogen hann vi också med. Men.. det tragiska är att när vi gick ut och skulle äta så glömde marcus den dumjäveln en halv flaska med sprit kvar på resturangen, tror du vi fick tillbaka den? NEJ! så vi drog för första gången på väldigt länge ut på krogen nykter, men på något konstigt sätt kom vi ut pissfulla :P jag vill inte kolla mitt konto idag, på tal om pengar, jag hittade 500 spänn i en tröjja som hängt i garderoben ett tag, hoppas det händer fler gånger.

imorgon ska jag jobba igen :D wooohooo äntligen få lite ordning på dygnet

tjobido!!!

JAA! jag gjorde fel sluta jaga mig.

de här med kharma hörrni. Det kommer ikapp en, å slår en på käften så jävla hårt. Orkar inte gå in på vad. Men det är väl lika bra att bli präst så man får leva ett liv utan en massa skit. igår så blev det öl å grejjer, inte helt oväntat kanske. Det blev lite buzz också. men vi hade trevligt grabbgänget :P som vanligt =) idag har jag inte gjort nånting överhuvudtaget. Imorgon däremot, då ska jag ta tag i högskolor å kolla runt som fan å försöka komma fram till något nån gång :P de går sakta men det måste göras


orkar inte skriva med idag. how i met your mother blir det nu.

Have you met Ted?




HOW I MET YOUR MOTHER


Dags å lägga "Heroes" på hyllan ett tag nu när man har kollat igenom alla avsnitt. Dags för "How I met your mother"
har börjat plöjja igenom en massa avsnitt och jag måste säga att det här är skitbra för den med homur, "Vänner" har fått sig en riktig konkurent måste jag säga, man skrattar i varje avsnitt å storyn i sig är så jävla rolig :P Låter jag som nån resencent nu? :P WELL FUCK IT! bloggen finns ju för att man ska dela med sig ;) kolla på serien den är så sjukt bra :P

Ni förstår inte hur bra ni har det, men vi fick hålla i OS-facklan.



Ni fattar inte hur bra ni har det. Den här bilden väcker många minnen "Operation Stockholm" Fredag den 13:e-07 nostalgiskt nog. En lumparpolare lyckades hitta den på nätet, Det var faktiskt en av dom mest fysiskt och psykiskt påfrestande dagarna i mitt liv :P Har aldrig varit så trött och hungrig å less på livet någonsin och jag vet att jag aldrig någonsin i mitt liv kommer göra nåt så jobbigt igen.
vi gick iaf i mål med OS facklan i topp som ni ser på bilden ;P Men när bilden togs hade vi 5 mil till framför oss å gå, haha jag blir deppig av bara tanken :P

det roliga med den här bilden btw är att den har blivit en symbol för OS-facklan och bilden har publicerats i många länder tydligen. Jag är kändis WOO :D

så här kommenterade de spanska tjejerna bilden på en sida på nätet:

"We spoke for few moments with soldiers of the Swedish army, practising in the city. They have a tough life. We hope for them that they do not have to kill any innocent people in Afghanistan or elsewhere, and are able to just serve for peace.
"

efter den där dagen insåg jag hur mycket jag älskar det fria livet :P

Mobb Deep - Burn


vintern ger dig alla anledningar att ligga på soffan ;)

4 anledningar till att hålla dig inomhus på vintern.

kan man bada ute på vintern? NEJ
kan man sola på vintern? NEJ
kan man grilla ute när det är vinter? NEJ
kan man överhuvdtaget göra någonting kul utomhus på vintern? NEJ NEJ NEJ
varför det då, för att KYLA och KUL går inte ihop, har du aldrig önskat att man kunde kasta varma snöbollar på varandra? eller att snön var som sand, alltså INTE KALL!

vad gör man då när det är vinter?

jag har gjort otroligt mkt roliga saker idag trots att det är vinter, jag har kollat klart på Heroes så nu är jag helt med i matchen där. Nu är nästa serie att  bita i How I met your mother. där har ni alltså lösningen. vi kan kalla tråden för "FRÅGA SAM" ni kan skriva en kommentar på nåt inlägg helt anonymt med texten "Sam, jag har ett problem" och sen vad problemet är så lovar jag att jag tar upp det i mitt nästa inlägg jag skriver, för jag har tamefan lösningen på allt :P haha

nu säger jag tack å goodbye.. sleeeep

Muntebo Showdown

Igår va jag, marcus, therese, Johan och Johanna hemma hos johan å drack lite vin å bärs. Det blev singstar med Abbatema och vi spelade nåt musikfrågespel som jag å grabbarna åkte på så mycke däng på :P vi funtade på om vi skulle dra ut på krogen men insåg att mer singstar och en bastu skulle vara mkt trevligare =) vilket det också var, jag sprang ut för laget i den bitande kylan, rullade mig och sprattlade som ett spädbarn i den djupa snön :P Så jävla nice va de ! :P
har tänkt på en grejj.. att jag måste införskaffa mig en kamera nu. nu är det for real, det blir aldrig nå kort och om man kollar på blogghistoriken så är den ganska svartvit, promise you de blir en kamera snart så ni kommer få se mkt av mitt fula nylle i framtiden och ja.. en massa andra fula också =P

Nu blir de slappappappaa söndag.

Hejdå 2008 Hej ett efterlängtat 2009

Sista dagarna på detta året spenderade jag i uppsala med Zalle, Edde, Admir, Boris, Fetto & Anders. Vi har druckit öl,vin,sprit sen i fredags så nu är det dags att trappa ner, vi har också hunnit lira väldigt mycke Guitarhero wold tour,singstar och fifa 09, vi har ätit kinabuffé och inte minst vänt upp och ner på stan som planerat ;)
nej men vi hade jävligt roligt tycker jag :) kan hända att vi drar till Uppsala igen när Zalle fyller 21 :)

nu första januari måste jag ransaka mig själv lite, vad jag har åstakommit i 2008. Bra och dåliga. Nödvändiga och Onödiga saker, roliga och tråkiga saker och naturliga Så jag tänkte lista 20 saker.

1. Jag har gjort lumpen
2. jag har åkt inlines från Hofors till Sandviken
3. Jag har skjutit en champangekork i huvet på mig själv ( så sent som igår )
4. Jag har sökt till högskolan
5. Jag har slutat snusa bigtime!
6. Jag har börjat lyssna galet mkt på pop
7. Jag har vaknat brevid en helt främmande människa i min säng.
8. Jag har blivit grym på guitar hero
9. Jag har lärt mig att dricka vin
10. Jag har lärt mig att vara mer ekonomisk ( LITE )
11. Jag har varit på festival
12. Jag har varit på kryssning
13. Jag har firat min 20årsdag nykter ( Det tackar vi Livgardet för)
14. Jag har skaffat nya vänner för livet ( Det tackar vi Livgardet för )
15. Jag har köpt en Oasisbiljett ( 4:e Juni i Manchester )
16. Jag har lärt mig så otroligt mycket saker jag absolut inte har någon somhelst nytta av
17. Jag får gå på systembolaget
18. Jag har lärt mig att man inte kan få allt här i världen, att man måste kämpa fast man är nära på att svimma av trötthet, hungrig och less på allt som finns och framförallt att ALLA KAN INTE BLI LUCIA ( quote Kn Lindh )

Mina nyårslöften: INTE RÖKA. HÅLLA IGÅNG TRÄNINGEN OCH STYRA UPP UTBILDNING OCH FLYTT NÅNSTANS

och med det säger jag hejdå 2008 och hoppas på att 2009 blir schysst!


Lauren Wolf - No stress ( Club Mix )


tjao

RSS 2.0