tar semester

Jag tänkte ta ett litet uppehåll från bloggandet nu. Känns som jag inte har så mycket att ge just nu. Så vi säger ett break fram till muck om de funkar? Ett tips från min kära vän Viktor Birlev som inte tycker jag borde förlora min trogna bloggläsarskara, SAGT OCH GJORT! Vi hörs efter den 5:e december så fortsätter jag strö mina frön över internet ;P men får ni tråkigt kan ni ju alltid gå tillbaka och läsa min otroligt intressanta blogghistorik ;)


Ska vi räkna ner tillsammans du och jag? :)

http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2008&m=dec&d=5&h=14&mi=0 &t=MUCK-1t2t5 &yn=Kungarna-t55p-5e55-t55SOT&c=gr&mc=4

Kärlek / Sam


Jedi Mind Tricks

Uncommon Valor

Varför blogg ? pt.2

om vi fortsätter på det här som vi va inne på igår om idén bakom att ha en blogg. Nu tänker ni: Ja men varför skriver idioten om han ändå tycker bloggning är helt meningslöst. Ja egentligen är det ju faktiskt helt värdelöst att göra det. Om vi nu ska börja grotta ner oss lite extra i den här frågeställningen så tänker jag att tekniken gör att vi blir mer och mer distantiva till varandra, ja menar om vi backar till stenåldern när det inte fanns telefoner så var man ju faktiskt tvungen att ta fingret ur röven och träffa människor. Det har telefonen satt stopp för, inte nog med det så har vi MSN, Webcam och det bästa av allt är ju faktiskt mobiltelefonen där man kan köra videosamtal med varandra, vadå ja menar det är ju bara att dra ut å shoppa med mobilen, låta din polare kolla in plaggen du köper och avgöra om du gör ett bra val eller inte, snart kommer du kunna gå och fika med mobilen också ska du se, bara en fråga om tid innan du kan trycka in saker i luren så det åker ut på andra sidan med den du pratar med. Å andra sidan kan man ju tänka så här, det är ju faktiskt upp till var och en att se till att träffas, fuck yes du har så rätt! men.. när folk knappt kan ta sig till spararne och handla.. hur i helvete orkar man hänga nånstans då överhuvudtaget:P ? det jag vill komma till är ju att folk är ganska lata nu för tiden, thanks to the world wide web :)

Självklart har allt detta öppnat upp för väldigt mycket också. Man kan knyta kontakt med människor ifrån hela världen vilket såklart är en otrolig fördel. Internet gynnar oss självklart på otroligt många sätt, även om de flesta inte hajjar det och fortfarande tror att elunajstolm.se och eftejfejjen.se är det ända som existerar på internet. Den negativa effekten är ju att folk har mer låssasvänner (s.k internetkompisar) än riktiga vänner :P kolla er msnlista.

om vi återgår till det här med att blogga, jag menar, finns det egentligen någon anledning att ens lyfta upp luren och ringa till mig och fråga hur de är ? ELLER VAD JAG GJORDE IGÅR? ni ska nog se att om ni kollar det förra inläggen står det ju faktiskt exakt vad jag gjorde igår om vi nu bortser ifrån att jag gnällde lite. Jag skulle väl inte kalla det gnäll utan snarare lite logik bara. Ja menar ni vet ju hela tiden vad som händer mig i mitt liv när ni går in här och läser, inte alla detaljer kanske ;) men det mesta står ju och då ställer jag mig frågan, hur spännande blir jag då egentligen? man vill ju egentligen vara "The Mystery Man" det är ju faktiskt det som gör att folk intresserar sig för en, istället för att ha ens blogg som startsida och kunna följa allt som händer/har hänt eller som man följder nyheterna på tv varje dag.

Nåt att tänka på..

peace love and respect / Sam

Varför blogg ?

jaa.. ja vet inte. efter några öl så plingade det till i kraniet på mig och jag ställde mig frågan, varför bloggar jag egentligen? är det för att jag tycker mitt liv är så jävla skojj och att jag älskar att dela med mej av det, men egentligen, har jag skrivit ett ända upplyftande ord i den här bloggen sen jag ryckte in i januari? jag har skrivit om livet i armén å hur jävla "roligt" de är. Men ingen av mina KÄRA läsare har ju faktiskt en aning om va jag dillar om. jag är egentligen en jävligt ointressant människa det lär ni ju faktiskt medge :P usch ja.. jag är full och ni som känner mej vet hur knas ja kan bli efter några öl. men jag tror att det blir till att avrunda den här bloggen den 5:e december när ja muckar. motiveringen till det är ( varför blogg? ) tacksam för svar under fliken kommentarer, sen en sak till.. eller nej de va inget. Rolig kväll hos stoffe iaf =) träffade syrran å hennes boyfriend! sen marcus å marcusnr2 =)

Kärlek / Sam

Arbeide pa gardemoen ?

KAN VA! Fagerberg har en kusin som knegar på gardemoen, en flygplats strax utanför Oslo, han har också stenkoll på schyssta ställen att bo på, så vi håller på att rota lite där å se va vi kan skaka fram! kan bli riktigt skojj! :) Så nu får Morten (låssasfarsan) ge mej lite extrakurser i Norska haha :P men nu till nåt mkt roligare, öl.. öl är kul, igår drack vi öl, å de va kul, för utan öl, är inget kul. eller jo egentligen :P men ja! träffade iaf Ferm å hans Höna och Hanna å hennes nya kex från Malmö :) Riktigt trevligt var det. Blev full som en kastrull och slutligen träffade jag min vännina Marcus å vi vinglade hem till mej å dunkade Mötley Crüe å softade bara! Ikväll ska vi till Stoffelito och dricka lite mer, men denna gången lite starkare prylar

Can you kickstart my heart?



och det drar ihop sig nu grabbar! (fotot taget på anhörigdagen)

skönt å va hemma!

5 dagar i det civila! 5 dagar utan jävla kammo

Den här dagen avslutade vi med en massa närkamp! det är fan hur kul somhelst att slåss :P man får bort all ilska som ligger och tryter! Nu kommer jag hem med 5 dagar i bagaget! så jävla skönt att äntligen få komma hem och hinna andas, öl ska de bli. Kan tänkas att det blir lite jobb på haga också :) Petre också om jag har en rackarns tur!

Nu drar det snart ihop sig till plutonskryssning gubbar!!!!!!!

polis polis potatisgris? Javisst!



ladiesmen and gentlewomen I have a confession to make!
jag har fått svar från POLISHÖGSKOLAN! jag har blivit antagen till intervju och svenskarprov! vecka 45 skickar dom ut en ut en tid när jag ska iväg och göra det! Så jävla kul att vara ett steg närmare ;) blir så taggad! och jag mår inte sämre av att veta att vi har fått ledigt på fredag så jag kommer hem redan på torsdag! YES :D

POLIS! JAVISST!

Första Bataljonsövningen slut.

FAN VA SKÖNT Å VARA TILLBAKA FOKES!!!! efter ännu en vecka i fält är vi jävligt less! De har varit en riktigt fet övning den här veckan med flera 100 man. Vi har haft de ganska lugnt ändå, men de har varit tidiga mornar och sena kvällar. jävligt ointressant tycker ni antagligen, har varit rätt låst från omvärlden så jag har egentligen ingenting roligt alls att berätta för er :P De har varit ganska läskigt att sova denna veckan för jag har sovit röv mot röv med vår kapten :P LÄSKIGT! men han är jävligt skön

vi har haft anhörigdag också.  Morsan morten mormor och brorsan kom hit och hälsade på och kollade in regementet och hur har vi har det. Mormor kunde inte låta bli att fråga befälen hur de har gått för mig, fick positiv feedback iaf å de va ju bra. De kändes väldigt mysko att träffa dom här innanför grindarna. Men grymt roligt :D

men nu har vi iaf bara 2 veckor kvar i fält vilket är jävligt skönt, DE DRAR IHOP SIG TILL MUCK mina damer och herrar, idag har vi kollat in dom som rycker in efter oss, dom hade nämligen infohelg precis som jag hade förra året. brings back memories lär jag säga :P

på fredag kommer jag hem dudes =) och blir hemma ända till onsdag ;))))

Bra jobbat Sam!

idag har nog varit en av dom mest produktiva dagarna i mitt liv och en riktigt skön dag dessutom :)
jag blev uppringd av Haga idag och jag har jobbat :D Dom hoppades på att jag var hemma vilket jag också var :) så jag har haft SO med en klass med 8:or och 9:or. jag har fått jobb på petreskolan också till jag muckar! *SÅ NICE* Efteråt insåg jag hur mycket jag saknar att jobba där och jag längtar till muck då jag får jobba där igen om jag inte åker till Norge med Fager och jobbar.  Jag fick rektorn och några till som referenser där! sen åkte jag till Björkhaga och snackade med en av mina gamla lärare där och fick en referens där också! sist men inte minst ringde jag till mormors gubbe som har jobbat som närpolischef och fick han som referens! :P Gud va referenser, men han är ett säkert kort när jag söker in på polishögskolan och alla andra utbildningar för den delen ;) Fick brev från Riskakademien idag också så det kommer landa en ansökan hos dom snart också ;)

Nu kommer förmodligen vissa hoppa å skita när jag säger att jag faktiskt har funderat på att börja SPARA pengar! Jag har varit så duktig så jag har gått till banken och öppnat ett PENSIONSKONTO! hör och häpna :P 300 riksdaler i månaden åker in där och inte nog med det så har jag öppnat ett sparkonto där det ska landa lite pengar vid muck ;)

jag har vuxit upp ha? ;)

Nu ska jag packa ihop mina grejjer och åka till stockholm och blir borta till den 19:e :) I´ll be back !!!

ett oväntat ansikte!

Igår hängde jag med Raman hör och häpna, han har kommit hem från söder och är hemma nu ett tag =) Vi drog till Kina och åt mat å drack öl, riktigt trevligt var det! sen hakade marcus och jag på hem till honom och spelade Buzz, jag ägde givetvis (INTE). kom inte sist iaf =) vi drog i oss rätt skapligt där ändå sen drog vi ut på krogen och härjade runt :) marcus bitchade ur efter ett tag för han skulle upp å jobba 7 imorse, men trots de drack han mest ! I like it :P kvällen slutade dock i kaos, inte helt oväntat! gjorde av med aldelles för mycket pengar också, kommer inte överleva denna månaden, å jag som skulle klippa mej :S

en rolig kväll har inte träffat honom på väldigtväldigt länge! så idag har ja varit bakis och kollat på film och jobbat lite på mitt personliga brev till polishögskolan.

Idag ska jag egentligen åka till Gardet men jag har permis för jag har en del saker jag ska fixa, så en dag extra ledigt är inte fel ;)

Seeeees!

 http://www.time55.com/sv/nedrakning/?y=2008&m=dec&d=5&h=14&mi=0&t=KUK-t55LYCKLIGA-t55DAGEN&yn=HINGSEN&c=bu&mc=no

"oj det är ju du"

idag slutade vi 07:30, dom flesta förutom mr seriousligan sov lite längre än så kan jag säga :) jag var en av dom. Vi drog hursomhelst iväg ner till stan och drog några öl och spanade runt lite ;) riktigt spännande när man inte sett något annat än granar på hela veckan :P och ölen smakade utsökt;) efter att jag hängde med lumpengrabbarna åkte marcus från hofors till sthlm åså hängde vi runt lite där och kikade. Vi drog in till sumpan och kollade in en tatueringsstudio som han ska gadda sig på, jag är riktigt sugen på att göra min nästa där också faktiskt. Jag tror att dom hette "Circle Tatoo" om jag inte minns fel. Men höjdpunkten kom när vi stod på centralen och skulle hem. Vi såg en kändis,

INGEN ANNAN ÄN !


FELIX :D Han satt på ett fik med sin son, de va riktigt coolt faktiskt :D det roligaste var nog när det kom fram en randomperson som skulle ställa frågor och fick sig själv att tro att hon inte visste vem hon gick fram till "Skulle jag kunna få ställa några frågor till dig, OJ DE ÄR JU DU" haha det var ganska genomskinligt att hon visste redan från början att hon skulle hugga honom. Vad förknippar du med Kina Felix? det var en av frågorna hon ställde, efter det orkade vi inte stalka mer och drog hem, köpte öl och Passoá i gävle, sen har vi suttit här och groggat hela dagen.

Nu ska ja däremot tänka på refrängen och sova igen några timmar!!! 3 MÅNADER MUCK INTE ATT FÖRGLÖMMA!
Ciaó

softilation unknown

en fältvecka igen. Leva på kottar och bär tjoobidobido va kul de är! Alla börjar bli less, de är vår andra vecka i skogen, nästa vecka blir samma sak, så med handen på hjärtat kan jag säga att skogen har blivit "hemma" vad fan är en mjuk säng med duntäcke när man kan sova på ett liggunderlag på 2 cm och en stridsutrustning som huvudkudde, sitta post på natten och sova 5 timmar om dagen. Vakna mitt inatten av att folk skjuter och man släpa på sig alla prylar å springa ut i mörkret och skjuta! de är vårt liv just nu. Imorgon får vi dock sluta lite tidigare än vanligt, halva plutonen ska ut och dricka öl vilket är väldigt trevligt för omväxlingens skull! Jag har fått permis på måndag för att göra simprov till polishögskolan, en av våra sergeanter har också sökt in så vem vet vi kanske får stoppa buset tillsammans ;)

ses i dimman!!


och ja en sak till ! SOFTILATION UNKNOWN!


Tell my ghost

Idag fick vi en RÄKMACKA! Kan man tänka sig! vi trodde inte det var sant när vår kapten sa:

Ja hörrni, nu är det så här att vi har blivit tvungen att skära ner lite..detta gör att en av våra fältveckor blir inställda, detta gör att vi kommer ha utbildning på regementet iställe * FAN VA SYND!! ELLER?* Sedan har det också blivit lite schemaändringar så ni är lediga 2 dagar extra vecka 39 * FAN VA JOBBIGT, HAHA*. detta kanske kom som en positiv överaskning för er * NÄÄHÄÄ TROR DU? *

tänk att vi fick 2 bra nyheter samma dag. nu väntar väl 100 bajsmackor bara för de hahah.

ses på torsdag igen för nu drar vi ut å strider hela veckan :P


dont tell me, tell my ghost

RSS 2.0